Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
You are here: Home    About Us    Local STX Europe sites    Norway    Våre bedrifter    Brevik
 
BREVIK

Brevik ligger i Porsgrunn kommune, og er det maritime senteret i Grenlandsområdet. I Trosvikbukta har det vært bygget skip fra 1600-tallet, og i en periode var Trosvikbukta base for den dansk/ norske marine.

I 1916 ble Trosvik Verksted etablert, og siden da er det levert 200 skip fra verftet. Brevikgruppen ble etablert i 1986, og de 5 siste årene har verftet vært en del av STX Europe.

Største konkurransefortrinnet vårt er at alle ansatte har svært god kompetanse innenfor sitt spesialfelt. Kombinert med et godt arbeidsmiljø og interessante og utfordrende arbeidsoppgaver er dette en uslåelig kombinasjon.

Å bygge moderne spesialfartøy krever lang erfaring og høy kompetanse i alle ledd. Vi har aktivt samarbeid med marked, rederier og andre leverandører i det maritime miljøet. Denne kombinasjonen gjør at vi er konkurransedyktige i det internasjonale markedet.

Brevik og Porsgrunn kommune

Brevik ligger i Porsgrunn kommune. Helt tilbake på 1500-tallet ble Porsgrunn beskrevet som havn, men utviklingen som havneby skjedde på 1600-tallet. I 1653 ble tollboden flyttet fra Skien til Porsgrunn, og dette førte til at byen utviklet seg til et ladested med en stadig voksende handels- og håndverksvirksomhet.

Porsgrunn fikk kjøpstadrettigheter i 1807, og i 1842 ble den egen bykommune. Brevik er en av våre best bevarte kystbyer med det meste av bebyggelsen fra 1700- og 1800-tallet. Selve sentrum har en rekke vakre handelshus.

Brevik er sentrum for alle maritime aktiviteter i Grenland og er utgangspunktet for fergene som har rutetrafikk til Sandøya og til en rekke av kommunens friarealer på øyene i skjærgården utenfor Brevik.

For mer informasjon: http://www.porsgrunn.kommune.no/   

STX Norway Offshore AS
Brevik
P.O. Box 1 5, NO-3991 Brevik
Tel. +47 35 51 87 00
Ønsker du en jobb hos oss? Registrer din søknad/CV under "Ledige stillinger", eller send en mail til brevik@stxeurope.com

   Print this page Send this page
 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap