Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
You are here: Home    About Us    Local STX Europe sites    Finland    Yritysprofiili
 
YRITYSPROFIILI

STX Finland Oy:llä on kolme telakkaa Suomessa: Turussa, Helsingissä ja Raumalla. Helsingissä toimii Arctech Helsinki Shipyard Oy on STX Finland Oy:n ja United Shipbuilding Corporation (USC) tasaosuuksin omistama yhteisyritys. STX Finland Oy kuuluu kansainväliseen STX Europe -ryhmään, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat matkustajalaivat sekä kauppa- ja offshore-alukset. STX Europessa on henkilöstöä noin 16 000. STX Europen pääosakkeenomistajalla, kansainvälisellä monialayhtymällä STX Business Groupilla on eri teollisuudenalojen tuotantolaitoksia ympäri maailman ja yhteensä noin 54 000 työntekijää.


STX Finland Oy työllistää suoraan noin 2 550 henkilöä ja sen lisäksi suuren joukon suomalaisten yhteistyökumppanien väkeä, ja näin hyödyttää koko ympäröivää seutua.

Suomalaisista telakoista Turku on suurin ja erikoistunut suuriin risteilyaluksiin. Turun telakka työllistää noin 1650 henkilöä. Turussa maa-aluetta on kaikkiaan 144 hehtaaria. Rakennusaltaan mitat ovat 365 x 80 m, ja sitä palvelee 600 tonnin nosturi. Raumalla rakennetaan noin 900 henkilön voimin autolauttoja, pienempiä risteilyaluksia ja erikoisaluksia kuten jäänmurtajia ja merivoimien aluksia.  Rauman telakan rakennusallas on 260 x 85 m.

Arctech Helsinki Shipyard työllistää noin 400 henkilöä ja yritys keskittyy arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen sekä yhdistää Venäjän ja Suomen meriteollisuusklusterit. Yritys keskittyy arktisten erikoisalusten, kuten jäänmurtajien ja muiden jäätämurtavien alusten rakentamiseen. Helsingin telakan katettu rakennusallas on mitoiltaan 280,5 x 34 m.

STX Europe on maailman johtava risteilyalusten toimittaja. Kaikki 14 maailman suurinta risteilyalusta on rakennettu konsernin telakoilla. STX Finland on tunnettu innovatiivisesta prototyyppisuunnittelustaan. Esimerkkejä yhtiön innovatiivisesta suunnittelusta ovat muun muassa risteilyalus, jonka kaikki hytit ovat ulkohyttejä, "sisäpromenadi" eli laivan ostoskatu, moduulihytit ja -kylpyhuoneet. Suomen toistaiseksi suurimmat vientituotteet, maailman suurimmat ja innovatiivisimmat risteilyalukset Oasis of the Seas ja Allure of the Seas, luovutettiin STX Turun telakalta tilaajalleen vuosien 2009 ja 2010 lopuilla.

STX Finlandin telakoiden tilauskanta koostuu viidestä laivasta. Matkustaja-autolautta Spirit of France P&O Ferries -varustamolle, antarktinen tutkimus- ja huoltoalus Etelä-Afrikan ympäristöministeriölle, kalastustutkimusalus Namibian Kalastus- ja Meriministeriölle, risteilylautta Viking Linelle sekä erikoislastialus Oy Gaiamare Ab:lle. Arctech Helsinki Oy:n tilauskirjassa on kaksi jäätämurtavaa huoltoalusta Sovcomflotille.

 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap