Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
 
SUUNNITTELIJA

Olen Janne Korhonen ja työskentelen runkosuunnittelijana Turun telakalla. Suunnittelijan urani alkoi noin vuoden mittaisella muuntokoulutuksella. Koulutukseltani olen kone- ja metallitekniikan teknikko ja olen myös suorittanut laserasiantuntijan koulutuksen.


Ennen suunnittelijan tointa työskentelin noin neljä vuotta levyseppä-hitsaajana Turun ja Helsingin telakoilla. Olen myös työskennellyt noin kuusi vuotta levyseppä-hitsaajana muissa alan yrityksissä.

Runkosuunnittelussa työtehtäviini kuuluu myöhästyneiden aukkotietojen syöttäminen Kronodoc-tietohallintajärjestelmään sekä niiden laskutus, tiliöinti ja jakelu. Työskentelen myös Tribon-runkosuunnitteluohjelmalla laivan runkoa mallintaen. Lisäksi saan omasta organisaatiosta ja alihankinnasta erilaisia aukkotietoja, joita pyrin parhaani mukaan selvittämään.

Työni on aika hektistä ja on osattava olla kärsivällinen. Työkalunani on tietokone ja on hyvä hallita Microsoft Office -ympäristö sekä useita telakan suunnitteluun ja aikataulutukseen liittyviä ohjelmia.

Runkosuunnittelijan työ on varsin haastavaa. Työ tapahtuu sosiaalisessa ympäristössä ja päivän aikana saattaa olla paljon kontakteja eri ihmisiin. Joskus täytyy tulla toimeen englannin kielellä. Työpaikalla, jossa työskentelee tuhansia ihmisiä monista eri maista aiheutuu välillä yhteentörmäyksiä eri kulttuurien kesken. Työ on haastavaa, koska emme aina ymmärrä toisiamme. Tämä vaatii myös kärsivällisyyttä.

Informaatiota tulee puhelimen ja sähköpostin välityksellä paljon. Välillä täytyy saada omaa rauhaa keskittymistä vaativiin töihin. Onkin tärkeää osata organisoida työt oikeaan järjesetykseen.

Työpaikkana telakka on tarjonnut minulle paljon erilaista koulutusta ja haasteellisia työtehtäviä. Töitä saa tehdä itsenäisesti ja ajatuksia kuullaan myös hyvin.

Harrastukseni liittyvät luontoon, kulttuuriin ja liikuntaan. Harrastan vaellusta, melontaa ja kalastusta ja saatan käydä joskus treenaamassa myös telakan kuntosalilla.

 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap