Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
 
PUTKIASENTAJA

Olen Laura Mattila, 30-vuotias kahden pienen lapsen äiti. Tulin Turun telakalle kolme vuotta sitten laivanrakennusoppilaitoksen kone- ja putkiasentajalinjan kautta.


Kurssi kesti puoli vuotta, josta puolet oli teoriaa ja puolet käytännössä oppimista pajalla. Kurssin aikana opimme hitsaamaan, polttoleikkaamaan ja käyttämään putkiasentajille tutuimpia työkaluja ja koneita. Kurssin opetuksesta vastasivat telakan vanhemmat ammattilaiset. Kurssi antoi hyvän pohjan itse työlle ja kaikki kurssin läpi suorittaneet palkattiin vakituiseen työhön. 

Töitä tehdään vanhemman asentajan, eli paasin kanssa. Putkiasentajan työ sopii hyvin niin naisille kuin miehillekin. Telakalla pärjää hyvin, kun omaa hieman huumorintajua sekä uteliasta ja periksiantamatonta luonnetta. Työ on monipuolista. Laivassa on useita erilaisia putkijärjestelmiä ja putkimateriaaleja on monia: sinkittyä, rosteria, muoviputkia ja kuparia. Asennuksien lisäksi työhön kuuluu välillä myös hitsaamista tai polttoleikkaamista.

Parasta työssäni on monipuolisuuden ja palkan lisäksi mahdollisuus kouluttautua lisää vaikka työnjohtajaksi. Olen käynyt putkiasentajakurssin lisäksi putkihitsauskurssin, johon liittyen suoritin viisi eri hitsausluokkaa. Tarkoituksenani on tulevaisuudessa suorittaa vielä kansainvälisen pätevyyden antava IWS-tutkinto, joka mahdollistaa vaikka valvoa yrityksen hitsaustuotantoa.

 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap