Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
You are here: Home    About Us    Local STX Europe sites    Finland    Tutustu työntekijöihimme    Ostaja
 
OSTAJA

Olen Johanna Salonen ja olen työskennellyt Rauman telakalla ostajana kaksi vuotta. Aikaisemmin työskentelin elektroniikkapuolella komponenttiostajana kymmenisen vuotta, ja nyt ostan Rauman telakalla pääasiassa alihankintaa.


Mielestäni ostajan työssä on tärkeintä kyky kommunikoida erilaisten ihmisten kanssa. Kaupallisen alan ymmärryksen lisäksi englannin kielen taito on oleellista atk-taitojen lisäksi.

Työni paras puoli onkin se, että vaikka työni on itsenäistä, se toisaalta edellyttää myös tiimityötä eri osastojen ihmisten kanssa. Haasteena tässä työssä on saada paras mahdollinen ostosopimus aikaiseksi. Sellainen, että toimitus olisi telakalla oikeaan aikaan, edullisilla toimitusehdoilla ja hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen. Työssä on paljon samanaikaisia projekteja, muun muassa uusien toimittajien etsimistä, kilpailuttamista, tarjousvertailuja ja neuvotteluja. Työpäiväni alkavat sähköpostien lukemisella, mutta päivät ovat erilaisia, koska yksi sähköposti tai puhelinsoitto voi muuttaa päiväni suunnitelmat.

Työaikani on liukuva, koska pystyn joustojen avulla siihen itse vaikuttamaan. Vaikka työni on pääsääntöisesti toimistotyötä on hyvä välillä päästä käymään tekeillä olevassa laivassa sekä yhteistyöyrityksissä. 
 
Hyödynnän aktiivisesti telakan liikuntapalveluita; käyn vapaa-ajallani naisten kuntonyrkkeilyssä ja kuntopiirissä. Raumalla on lyhyet välimatkat joten pyöräilen työmatkat. Muuten vapaa-aikani kuluu perheen ja ystävien kanssa.

 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap