Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
You are here: Home    About Us    Local STX Europe sites    Finland    Yritysprofiili
 
YRITYSPROFIILI

STX Finland Cruise Oy:llä on kolme telakkaa Suomessa: Turussa, Raumalla ja Helsingissä. Yhtiö kuuluu kansainväliseen STX Europe -ryhmään, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat matkustajalaivat ja offshorealukset. Ryhmällä on 15 telakkaa Brasiliassa, Norjassa, Ranskassa, Romaniassa, Suomessa ja Vietnamissa ja lisäksi omistusosuudet kolmesta telakasta Saksassa ja Ukrainassa. Kaikkiaan STX Europessa on henkilöstöä noin 16.000. Pääosakkeenomistaja on kansainvälinen teollisuusryhmä STX Business Group.


Suomen telakoilla yhtiö työllistää suoraan noin 3.800 henkilöä ja sen lisäksi suuren joukon suomalaisten yhteistyökumppanien väkeä, ja näin hyödyttää koko ympäröivää seutua. Suomalaisista telakoista Turku on suurin ja erikoistunut suuriin risteilyaluksiin. Raumalla rakennetaan autolauttoja, pienempiä risteilyaluksia ja erikoisaluksia kuten jäänmurtajia ja merivoimien aluksia ja Helsingissä matkustaja-autolauttoja.

Suomen kolme modernia telakkaa kuuluvat Euroopan laajimpiin Turussa maa-aluetta on kaikkiaan 144 hehtaaria. Turussa rakennetaan ns. post-panama laivoja, eli suurempia kuin mahtuu Panaman kanavaan. Rakennusaltaan mitat ovat 365 x 80 m, ja sitä palvelee 600 tonnin nosturi.

Helsingissä rakennusallas on mitoiltaan 280,5 x 34 m ja Raumalla 260 x 85 m. STX Europe on maailman johtava risteilyalusten toimittaja. Kaikki 15 maailman suurinta risteilyalusta on rakennettu tai rakenteilla konsernin telakoilla. Suomen toistaiseksi suurin vientituote, huhtikuussa 2006 Turusta luovutettu Freedom of the Seas kantaa tällä hetkellä maailman suurimman risteilyaluksen titteliä yhdessä (myös Turusta luovutettujen) kahden sisaraluksensa kanssa. Syksyllä vuonna 2009 manttelin perii vielä suurempi risteilijä, Oasis of the Seas, ja sille luovutetaan sisaralus Allure of the Seas syksyllä 2010.

STX Europe on tunnettu innovatiivisesta prototyyppisuunnittelustaan. Paitsi maailman suurimpia risteilyaluksia yhtiö on tuonut ensimmäisenä markkinoille risteilyaluksen, jonka kaikki hytit ovat ulkohyttejä, "sisäpromenadin" eli laivan ostoskadun, moduulihytit ja -kylpyhuoneet ym.

STX Europen Suomen telakoiden tilauskanta sisältää tänään viisi laivaa, joiden sopimushinta on noin 2,5 miljardia euroa: Kaksi maailman suurinta risteilyalusta Royal Caribbeanille, risteilylautta Tallinkille ja kaksi matkustaja-autolauttaa P&O Ferries -varustamolle.

 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap