Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
 
LAIVANRAKENNUSPROSESSI

Laivanrakennusprosessi alkaa myynti- ja markkinointityöllä. Projektille tehdään konseptisuunnittelua sekä esisopimuksia hankinnoista ennen laivasopimusta. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laiva saa telakkakohtaisen juoksevan numeronsa, esim. L-1353. 
 
Perussuunnittelu, jonka kesto on 3-5 kuukautta, alkaa laivasopimuksen tekemisestä. Suurin osa hankinnoista tehdään perussuunnitteluvaiheessa. Perussuunnitteluaineisto hyväksytetään laivan tulevalla omistajalla ja viranomaisilla. Perussuunnittelun jälkeen alkaa valmistussuunnittelu, jonka kesto on noin 7-10 kuukautta. Valmistussuunnittelun loppuvaiheessa alkaa tuotanto ja nämä ovat osittain yhtäaikaisia.

Runkotuotanto alkaa osien valmistuksella. Osat liitetään yhteen, jolloin syntyy lohkoja. Lohkoja varustellaan niillä laitteilla ja varustimilla, jotka kestävät suojattuina hiekkapuhalluksen ja maalauksen.Lohkot maalataan ja kuljetetaan rakennusaltaalle, jossa laivan runko kootaan liittämällä lohkot yhteen. Myös varustelu jatkuu altaalla. Tässä vaiheessa asennetaan myös matkustaja-alusten hytit. Runkotuotanto päättyy laivan vesillelaskuun, jolloin rakennusaltaaseen lasketaan vettä ja laiva uitetaan varustelulaituriin.

Varusteluvaiheessa eri varusteluosastot jatkavat omaa työtään. Laivaan kuljetetaan
suuria määriä materiaalia.Kaikki koneet ja laitteet testataan ennen laivan luovutusta. Kokeita tehdään tuotannon eri vaiheissa, sekä valmistustehtailla että telakan laiturissa. Merikoeajo, joka kestää noin kolme päivää, on viimeinen testi laitteille. Merikoeajo on yleensä 4-6 viikkoa ennen laivan luovutusta.

Lopuksi, noin puolentoista vuoden kuluttua laivasopimuksen allekirjoittamisesta, viralliset luovutuspaperit tarkastetaan ja laiva luovutetaan tilaajalleen valmiina. Laivoille myönnetään takuuaika, joka on yleensä yhden vuoden mittainen.

 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap