Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
 
MAAILMAN UPEIMMAT LAIVAT

STX Europe on maailman johtava risteilyalusten toimittaja. Kaikki 14 maailman suurinta risteilyalusta on rakennettu konsernin telakoilla. STX Finland on tunnettu innovatiivisesta prototyyppisuunnittelustaan. Esimerkkejä yhtiön innovatiivisesta suunnittelusta ovat muun muassa risteilyalus, jonka kaikki hytit ovat ulkohyttejä, "sisäpromenadi" eli laivan ostoskatu, moduulihytit ja -kylpyhuoneet.


Matkustaja-alusten rakentaminen vaatii muutakin kuin perinteisiä laivanrakennustaitoja, sillä aluksen hotelleihin ja muille matkustaja-alueille asennettujen komponenttien innovatiivisuus, laatu ja viimeistely ovat ratkaisevia aluksen lopullisen menestyksen kannalta.

Rakennamme uskomatonta

Suomen toistaiseksi suurimmat vientituotteet, maailman suurimmat ja innovatiivisimmat risteilyalukset Oasis of the Seas ja Allure of the Seas, luovutettiin STX Turun telakalta tilaajalleen vuosien 2009 ja 2010 lopuilla.  

Oasis of the Seas -risteilijää on verrattu pieneen kaupunkiin. Tässä kaupungissa on seitsemän korttelia: keskuspuisto eli Central Park, kävelysilta Boardwalk ja ostoskatu Royal Promenade, allas- ja urheilualue, kylpylä- ja hoitoalue, yökerhoalue sekä lasten ja nuorten alue, Youth Zone.


Oasis of the Seas -aluksessa on ulkoilmateatteri ja keskuspuisto.

Avoimen taivaan alla avautuva Central Park on laivan keskustori, joka päivän rauhallisesta ilmapiiristä muuttuu illalla ohjelmalliseksi päivällis- ja kokoontumispaikaksi. Alueella on useita ravintoloita ja 300 hytistä kuudelta kannelta avautuu näkymä puistoon. Oasis of the Seasista löytyy myös ainutlaatuinen liikkuva ravintola, joka nousee ja laskee kolmen kannen välillä. Tutustu Oasis of the Seasiin ja sen sisaralukseen tarkemmin osoitteessa www.oasisoftheseas.com.


Energiaa ja ympäristöä säästäen

STX Europe on sopinut P&O Ferries -varustamon kanssa kahden suuren auto-matkustajalautan rakentamisesta. Englannin kanaaliin liikennöimään suunnitellut alukset toimitetaan vuosina 2010 ja 2011 Rauman telakalta.

Näihin 210 metriä pitkiin ja 49 000 bruttotonnin aluksiin mahtuu 180 rekkaa ja lisäksi 195 henkilöautoa. Matkustajia voidaan kuljettaa 2000. Rauman telakalla rakennettavat auto-matkustajalautat edustavat viimeisintä ympäristöteknologiaa. Esimerkiksi polttoaineen kulutus vähenee aluksen hydrodynaamisesti tehokkaaksi muotoillun rungon ansiosta. P&O Ferries -varustamosta voit lukea lisää osoitteesta www.poferries.com.


Rauman telakalla P&O Ferries -varustamolle rakennettavat auto-matkustajalautat edustavat viimeisintä ympäristöteknologiaa.

Raumalta luovutettiin huhtikuussa Tallink-varustamolle Baltic Queen -alus. Tämä Itämeren kuningatar risteilee Tallinnan ja Tukholman välillä.


Baltic Queen -alus luovutettiin STX Europen Rauman telakalta huhtikuussa.


Vuosisatojen ammattitaidolla

STX Europen 16 000 työntekijää sisällyttävät jokaiseen rakentamaansa alukseen 270 vuotta laivanrakennuksen historiaa ja vuosisatojen edestä merenkulun asiantuntemusta, kokemusta ja kulttuuria.

Suomen telakoiden historia juontaa juurensa 1700-luvulle. Vuosisatojen aikana on syntynyt yli 3500 mitä erilaisinta alusta. Rauma voi kertoa toimittaneensa maailman suurimman  alumiinikatamaraanin. Helsingin erikoisuuksista mainittakoon maailman ensimmäinen Karibian risteilijä Song of Norway vuodelta 1970. Historiaan jää varmasti myös Turun telakalla parhaillaan rakennettava Oasis of the Seas.


Laivanrakennuksella on Suomessa pitkä historia.

Rakennamme uskomatonta

 
   
Copyright 2008 STX Europe  |  Sitemap