Search   
ABOUT US
BUSINESS AREAS
INVESTORS
RECRUITMENT CENTRE
MEDIA CENTRE
CONTACT US
 
YRITYSPROFIILI

Turussa, Helsingissä ja Raumalla sijaitsevat Aker Yardsin Suomen telakat kuuluvat risteilijä- ja autolautta eli Cruise & Ferries -sektoriin, joka työllistää yli 7.300 henkeä yhdeksällä paikkakunnalla. Liiketoiminta-alue koostuu Suomen kolmesta telakasta ja kahdesta hyttitehtaasta, Ranskan kahdesta telakasta, yhdestä hyttitehtaasta ja yhdestä suunnitteluyhtiöstä sekä elinkaaripalvelutoiminnasta, jolla on toimistot Suomen ja Ranskan lisäksi USA:ssa.


Aker Yards työllistää Suomen telakoilla suoraan noin 3800 henkilöä ja sen lisäksi suuren joukon yhteistyökumppanien väkeä, ja näin hyödyttää koko ympäröivää seutua. Hyttitehdas Aker Yards Cabins työllistää 300 henkeä Suomessa. Suomalaisista telakoista Turku on suurin ja erikoistunut suuriin risteilyaluksiin. Raumalla rakennetaan autolauttoja, pienempiä risteilyaluksia ja erikoisaluksia kuten jäänmurtajia ja merivoimien aluksia ja Helsingissä matkustaja-autolauttoja.

Suomen kolme modernia telakkaa kuuluvat Euroopan laajimpiin Turussa maa-aluetta on kaikkiaan 144 hehtaaria. Turussa rakennetaan ns. post-panama laivoja, eli suurempia kuin mahtuu Panaman kanavaan. Rakennusaltaan mitat ovat 365 x 80 m, ja sitä palvelee 600 tonnin nosturi. Helsingissä rakennusallas on mitoiltaan 280,5 x 34 m ja Raumalla 260 x 85 m.

Suomen toistaiseksi suurin vientituote, huhtikuussa 2006 Turusta luovutettu Freedom of the Seas kantaa tällä hetkellä maailman suurimman risteilyaluksen titteliä kahden (myös Turussa rakennetun) vuosina 2007 ja 2008 luovutetun sisarensa kanssa. Vuonna 2009 manttelin perii vielä suurempi Oasis-luokan risteilijä.

Aker Yards on tunnettu innovatiivisesta prototyyppisuunnittelustaan. Paitsi maailman suurimpia risteilyaluksia  Aker Yards on tuonut ensimmäisenä markkinoille risteilyaluksen, jonka kaikki hytit ovat ulkohyttejä, "sisäpromenadin" eli laivan ostoskadun, moduulihytit ja -kylpyhuoneet ym.

Aker Yards, Cruise & Ferriesin tilauskanta sisältää tänään 17 laivaa, joiden sopimushinta on noin 6,5 miljardia euroa: Kaksi maailman suurinta risteilyalusta Royal Caribbeanille, kaksi uuden tyyppistä suurta risteilijää NCL-varustamolle, viisi loistoristeilijää MSC Cruises-varustamolle, risteilylautta Tallinkille, kaksi auto-matkustajalauttaa P&O Ferriesille, roro-matkustajalautta Brittany Ferries -varustamolle sekä kolme LNG rannikkolauttaa Tide Sjolle. Lorientin telakka rakentaa lisäksi pientä vartiolaivaa.

   Print this page Send this page
 
   
Copyright 2006 Aker Yards  |  Sitemap